Project Details
Short Description
Pilotprojektets syfte är att 1) utveckla en enkel metod för att objektivt kunna beskriva och
kommunicera olika smakegenskaper hos sorter av bär, samt 2) testa och verifiera metoden
på ett urval tillgängliga sorter, samt 3) sammanställa växtbeskrivningar med fenologiska data
och smakdata för utvalda sorter som provodlats under minst 10 år.
Målet är att denna metod och framtagna data sedan ska kunna användas för att beskriva
smakegenskaper hos handelssortimentet av bär samt utveckla innovativa koncept kring
marknadsföring av frukt- och bärväxter där konsumenter ges möjlighet att faktabaserat välja sort efter smakpreferenser, och plantproducenter och odlare får möjlighet att bättre planera
sitt sortiment och sin produktion mot förväntad efterfrågan av sorter med specifika
smakegenskaper.
kommunicera olika smakegenskaper hos sorter av bär, samt 2) testa och verifiera metoden
på ett urval tillgängliga sorter, samt 3) sammanställa växtbeskrivningar med fenologiska data
och smakdata för utvalda sorter som provodlats under minst 10 år.
Målet är att denna metod och framtagna data sedan ska kunna användas för att beskriva
smakegenskaper hos handelssortimentet av bär samt utveckla innovativa koncept kring
marknadsföring av frukt- och bärväxter där konsumenter ges möjlighet att faktabaserat välja sort efter smakpreferenser, och plantproducenter och odlare får möjlighet att bättre planera
sitt sortiment och sin produktion mot förväntad efterfrågan av sorter med specifika
smakegenskaper.
Status | Active |
---|---|
Effective start/end date | 23-06-01 → 25-03-31 |