Geriatrisk nutrition

Gerd Faxén Irving, Brita Karlström, Elisabet Rothenberg

Research output: Book/ReportBook

Abstract

Geriatrisk nutrition utkom första gången 2010. Denna bok är en reviderad upplaga, som har förändrats på flera sätt både avseendeinnehåll, struktur och lay-out. Boken riktar sig både till studenter inom olika vårdutbildningar och till yrkesverksamma inomvård och omsorg av äldre. Den har ambitionen att ge en förståelse för hur åldrandet påverkar kroppens funktioner och hälsan.Fokus i boken ligger på mat, näring och nutrition och de specifika nutritionsproblem som följer med åldrandet. Boken vill ävenge en medicinsk bakgrund till olika sjukdomar som är vanliga hos äldre, vilket är förutsättningen för att förstå sjukdomsspecifiknutritionsbehandling. Boken tar också upp regelverk, organisation och kvalitet samt etiska och kulturella aspekter på nutritionsomhändertagandeav äldre. Helt nytt är ett kapitel om centrala begrepp och termer samt ett separat kapitel om kulturella aspekteroch ett utökat avsnitt som behandlar D vitamin. Boken är faktagranskad av personer med specifika kompetenser inom olikaområden som boken tar upp.

Original languageSwedish
Place of PublicationLund
PublisherStudentlitteratur
Edition2
ISBN (Print)9789144099965
Publication statusPublished - 2016

Swedish Standard Keywords

  • Geriatrics (30222)
  • Nutrition and Dietetics (30304)

Cite this