Hur ökar vi attraktionskraften för mat- och restaurangbranschen som hållbar framtidsbransch? Ny Nordisk Mat: Fokus på utbildning, kompetensförsörjning och arbetsliv

Viktoria Olsson, Bettina Lindfors

Research output: Contribution to conferenceOral presentation

Abstract

En kärna i det nordiska samarbetet är främjande av den nordiska matkulturen samt hållbara och hälsosamma livsmedelssystem. Med det nordiska köksmanifestet som värdegrund , utforskas nya, tvärsektoriella dialoger om nordisk matkultur och dess drivkrafter för främjande av hållbar livsstil i Norden. Särskilt engagegeras den yngre generationen av professionella, entreprenörer, utvecklare, utbildare, studerande, forskare, beslutsfattare inom mat och måltider samt nya bortom livsmedelsystemen.
Under 2022 ordnas 8 Ny Nordisk Mat tvärsektoriella dialogtillfällen i de nordiska länderna och självstyrande områdena.
Original languageSwedish
Publication statusPublished - 2022-Nov-01
EventTore Wretman Symposiet 2022 -
Duration: 2022-Nov-012022-Nov-02

Conference

ConferenceTore Wretman Symposiet 2022
Period22-11-0122-11-02

Swedish Standard Keywords

  • Food Science (40103)

Cite this