Mat och måltidsteknik för ett hälsosamt och oberoende åldrande

Karin Wendin (Editor), Anna Blucher (Editor)

Research output: Book/ReportAnthology

1 Downloads (Pure)

Abstract

Att äta är något som för många är en självklar och till stora delar oreflekterad aktivitet. Mat är inte sällan en källa till glädje och samvaro, till gemenskapoch samhörighet. För andra är ätandet en daglig kamp, en kamp som inte bara innebär att få maten och drycken i munnen, att tugga och svälja, utan som också innebär en ständig strävan att försöka uppträda på ett sätt som överensstämmer med de kulturella och normativa aspekterna kring måltiden. En måltid handlar inte bara om maten på tallriken, utan också om matens sociala,fysiska och tidsmässiga inramning.

Original languageSwedish
Place of PublicationKristianstad
PublisherKristianstad University Press
Number of pages74
ISBN (Print)978-91-87973-33-8
Publication statusPublished - 2018

Publication series

NameKristianstad University Press
No.2018:10

Swedish Standard Keywords

  • Nutrition and Dietetics (30304)

Cite this