Projekt per år
Fingeravtryck
Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren
Profiler
-
Susanne Bryngelsson
- Fakulteten för naturvetenskap - Adjungerad universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap
- Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap
- Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
Person: Forskare
-
Anna Calvén
- Fakulteten för naturvetenskap - Doktorand i måltidskunskap
- Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap
- Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
Person: Övrigt
-
Stina-Mina Ehn Börjesson
- Fakulteten för naturvetenskap - Universitetslektor i mikrobiologi
- Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap
- Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
- Man and Biosphere Health (MABH)
Person: Forskare
-
Establish prediction methods targeting sensory for complex, high value Swedish sustainable products with the case of white wine, sparkling wine, and Black Caviar
Wendin, K., Mårtensson, L., Djerf, H., Collin, B., Johansson, M., Minaea, M., Forsberg, S., Hultman, J., Stenberg, J., Welinder, A., Åhrberg, F., Ranta, T. & Albin, R.
22-12-15 → 25-12-15
Projekt: Forskning
-
OptiKK: Optimering av metoder för att frysa och tina kött - kvalitet och kostnader i fokus
Olsson, V., Numminen, E., Ekstrand, B., Lundin, Å., Johansson, M. & Wendin, K.
22-12-01 → 26-11-30
Projekt: Forskning
-
Outdoor recreation, hospitality, and rural development: From Covid-19 to sustainable futures
Beery, T., Wendin, K. & Johansson, M.
22-05-02 → 25-04-25
Projekt: Forskning
-
Adolescents’ attitudes, preferences and perceived behaviours regarding healthy eating and whole grains from a gender and health interest perspective
Calvén, A., Jonsson, K., Wendin, K. & Larsson, C., 2023-apr.-10, I: Food & Nutrition Research. 67, 8988, s. 1-15 15 s., 8988.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Peer review
Öppen tillgångFil6 Nedladdningar (Pure) -
Buckwheat: An underutilized crop with attractive sensory qualities and health benefits
Zamaratskaia, G., Gerhardt, K., Knicky, M. & Wendin, K., 2023-aug.-28, I: Critical Reviews in Food Science and Nutrition. s. 1-16 16 s., 2249112.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel, review › Peer review
Öppen tillgångFil9 Nedladdningar (Pure) -
Consumer attitudes towards porridge based on landrace cereals: a comparative study of taste, texture and preference
Wendin, K., Kristofers, H. & Gerhardt, K., 2023-nov.-25.Forskningsoutput: Konferensbidrag › Muntlig presentation › Peer review
Aktiviteter
-
Hälsofrämjande måltider inom LSS - mat med flera måltider
Eva-Lena Einberg (Talare) & Maria Nyberg (Talare)
2023-nov.-15Aktivitet: Föredrag eller presentation › Presentation
-
Paneldiskussion
Viktoria Olsson (Talare)
2023-juni-14Aktivitet: Föredrag eller presentation › Presentation
-
How does it taste?: A lecture on future food
Karin Wendin (Talare)
2023-maj-31 → 2023-juni-01Aktivitet: Föredrag eller presentation › Presentation
Tidningsurklipp
-
Trivsamhet är en viktig faktor i offentliga kök
21-01-04
1 Mediabidrag
Press/media: Press/Media › Tidning
Examensarbeten/Uppsatser
-
Artbestämning av Enterobacteriaceae från vassle med MALDI-TOF MS
Författare: Alsaadi, H., 2020-dec.Handledare: Ehn Börjesson, S. (Handledare) & Johansson, K. (Examinator)
Examensarbete: Kandidatexamen
Fil -
Buffé - då sköter ju barnen jobbet : Förskolepedagogers perspektiv på bufféservering i gemensam matsal
Författare: Thörn, B., 2023-juniHandledare: Sepp, H. (Handledare) & Olsson, V. (Examinator)
Examensarbete: Kandidatexamen
Fil -
En enkätstudie om studenters val av livsmedel: Utifrån perspektivet hållbar utveckling
Författare: Tuvesson, J., 2022-juniHandledare: Sepp, H. (Handledare) & Wendin, K. (Examinator)
Examensarbete: Kandidatexamen
Fil