Projekt per år
Fingeravtryck
Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren
Profiler
-
Susanne Bryngelsson
- Fakulteten för naturvetenskap - Adjungerad universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap
- Centre for Food Health and Retail at Kristianstad University (FOHRK)
- Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap
- Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
Person: Forskare
-
Stina-Mina Ehn Börjesson
- Fakulteten för naturvetenskap - Universitetslektor i mikrobiologi
- Centre for Food Health and Retail at Kristianstad University (FOHRK)
- Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap
- Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
Person: Forskare
-
FRAMTIDENS FISKEHAMN - hållbart nyttjande av Östersjöns silver
Nordberg Karlsson, E. (PI), Lundin, M. (Projektledare), Adlercreutz, P. (Forskare), Tullberg, C. (Forskare), Ohlin, C. (Col), Larsson, J. (Forskare), Tschernij, V. (Forskare), Olsson, V. (Forskare) & Johansson, M. (Forskare)
23-12-01 → 26-11-30
Projekt: Forskning
-
Ending food waste from plant to plate: Repurposing industrial protein by-products for sustainable bread production
Langton, M. (PI), Lu, J. (Forskare), Ström, A. (Forskare), Wendin, K. (Forskare) & Jönsson, M. (PI)
23-12-01 → 26-11-30
Projekt: Forskning
-
Internationellt forskningssamarbete om hållbar utveckling med Danmark (Absalon - Professionshögskola) Roskilde
Persson, C. (PI), Forsberg, S. (PI) & Kängsepp, P. (PI)
23-10-10 → …
Projekt: Forskning
-
Adapting dysphagia meals for acceptance among a broader group of older adults
Broge, E. H. D. L., Wendin, K. & Bredie, W. L. P., 2024-jan.-02, I: Journal of Sensory Studies. 39, 1, 13 s., e12894.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Peer review
-
Adulthood weight changes, body mass index in youth, genetic susceptibility and risk of atrial fibrillation: a population-based cohort study
Du, Y., Qi, L., Borné, Y. & Sonestedt, E., 2024-aug.-26, I: BMC Medicine. 22, 1, 345.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Peer review
Öppen tillgångFil -
AI inom offentliga måltider: en idéskapande aktivitet riktad till högre utbildningar inom mat- och måltidsområdet
Soutine, J., Olsson, V., Sandvik, P. & Carlbäck, M., 2024-apr.-10, Högskolepedagogisk debatt, 2024, 1, s. 64-70 7 s.Forskningsoutput: Bidrag till specialistpublikation › Artikel
Öppen tillgångFil
Aktiviteter
-
Smakupplevelser i transformation - röda, gröna och blå proteiner
Olsson, V. (Talare)
2024-sep.-26Aktivitet: Föredrag eller presentation › Presentation
-
Hälsofrämjande måltider inom LSS - mat med flera måltider
Einberg, E.-L. (Talare) & Nyberg, M. (Talare)
2023-nov.-15Aktivitet: Föredrag eller presentation › Presentation
-
Skönlitterär läsning + hem- och konsumentkunskap = sant
Höijer, K. (Talare) & Edvardsson, J. (Talare)
2023-nov.-10Aktivitet: Föredrag eller presentation › Presentation
Tidningsurklipp
-
Sara ska utse hela Sveriges bästa korv: "Det är jätteroligt"
Olsson, V., Johansson, M. & Lundin, Å.
24-09-18
1 Mediabidrag
Press/media: Press/Media › Tidning
-
Morgonen i P4 Kristianstad - Om jurybedömmningarna inför charkSM 2024
Olsson, V., Johansson, M. & Lundin, Å.
24-09-17
1 Mediabidrag
Press/media: Press/Media › Radio
-
Trivsamhet är en viktig faktor i offentliga kök
21-01-04
1 Mediabidrag
Press/media: Press/Media › Tidning
Examensarbeten/Uppsatser
-
Artbestämning av Enterobacteriaceae från vassle med MALDI-TOF MS
Alsaadi, H. (Författare), Ehn Börjesson, S.-M. (Handledare) & Johansson, K. (Examinator), 2020-dec.Examensarbete: Kandidatexamen
Fil -
Buffé - då sköter ju barnen jobbet : Förskolepedagogers perspektiv på bufféservering i gemensam matsal
Thörn, B. (Författare), Sepp, H. (Handledare) & Olsson, V. (Examinator), 2023-juniExamensarbete: Kandidatexamen
Fil -
Changes in food consumption patterns and eating-related habits for Danish household in response to the COVID-19 lockdown period
Dumitru-Florin, O. (Författare), Sepp, H. (Handledare) & Wendin, K. (Examinator), 2023-dec.Examensarbete: Magisterexamen
Fil