Projekt per år
Organisationsprofil
Organisationsprofil
Läs mer om forskningen vid forskningsmiljön MEAL - food and Meals in Everyday Life på www.hkr.se.
Fingeravtryck
Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren
Profiler
-
Susanne Bryngelsson
- Fakulteten för naturvetenskap - Adjungerad universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap
- Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap
- Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
Person: Forskare
-
Anna Calvén
- Fakulteten för naturvetenskap - Doktorand i måltidskunskap
- Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap
- Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
Person: Övrigt
-
Stina-Mina Ehn Börjesson
- Fakulteten för naturvetenskap - Universitetslektor i mikrobiologi
- Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap
- Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
- Man and Biosphere Health (MABH)
Person: Forskare
-
Establish prediction methods targeting sensory for complex, high value Swedish sustainable products with the case of white wine, sparkling wine, and Black Caviar
Wendin, K., Mårtensson, L., Djerf, H., Collin, B., Johansson, M., Minaea, M., Forsberg, S., Hultman, J., Stenberg, J., Welinder, A., Åhrberg, F., Ranta, T. & Albin, R.
22-12-15 → 25-12-15
Projekt: Forskning
-
Nutritious, tasty and health-promoting novel wheat products
Johansson, E., Wendin, K., Björklund, T., Muneer, F., Rahmatov, M. & Spendrup, S.
22-12-15 → 25-12-15
Projekt: Forskning
-
OptiKK: Optimering av metoder för att frysa och tina kött - kvalitet och kostnader i fokus
Olsson, V., Numminen, E., Ekstrand, B., Lundin, Å., Johansson, M. & Wendin, K.
22-12-01 → 26-11-30
Projekt: Forskning
-
Adolescents’ attitudes, preferences and perceived behaviours regarding healthy eating and whole grains from a gender and health interest perspective
Calvén, A., Jonsson, K., Wendin, K. & Larsson, C., 2023-apr.-10, I: Food & Nutrition Research. 67, 8988, s. 1-15 15 s., 8988.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Peer review
Öppen tillgångFil5 Nedladdningar (Pure) -
Associations between dietary patterns and dementia-related neuroimaging markers
Samuelsson, J., Marseglia, A., Lindberg, O., Westman, E., Pereira, J. B., Shams, S., Kern, S., Ahlner, F., Rothenberg, E., Skoog, I. & Zettergren, A., 2023-mars-24, I: Alzheimer's and Dementia.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Peer review
Öppen tillgångFil1 Citeringar (Scopus)5 Nedladdningar (Pure) -
Buckwheat: An underutilized crop with attractive sensory qualities and health benefits
Zamaratskaia, G., Gerhardt, K., Knicky, M. & Wendin, K., 2023-aug.-28, I: Critical Reviews in Food Science and Nutrition. s. 1-16 16 s., 2249112.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel, review › Peer review
Öppen tillgångFil
Aktiviteter
-
From Science to Plate: The Future of Nordic Baltic Food
Karin Wendin (Inbjuden talare), Helle Margrete Meltzer (Inbjuden talare), Andrius Kubilius (Inbjuden talare) & Snadrija Capkauskiene (Talare)
2023-aug.-26Aktivitet: Föredrag eller presentation › Inbjuden talare
-
Future Food Delicasies
Karin Wendin (Talare)
2023-juli-22Aktivitet: Föredrag eller presentation › Inbjuden talare
-
Paneldiskussion
Viktoria Olsson (Talare)
2023-juni-14Aktivitet: Föredrag eller presentation › Presentation
Tidningsurklipp
-
Lista: 100 flaskor och boxar – de innehåller mest socker
23-04-14
1 Mediabidrag
Press/media: Press/Media › Tidning
-
-
Bra levnadsvanor genom hela livet kan få oss att bli äldre
22-08-19
1 Mediabidrag
Press/media: Press/Media › Radio
Examensarbeten/Uppsatser
-
Food Allergy in Hospital from the Patient Perspective: taking a Mixed Methods approach to understand Foodservice Management
Författare: Neff, M., 2019-feb.-04Handledare: Rothenberg, E. (Handledare) & Wendin, K. (Examinator)
Examensarbete: Masterexamen
Fil -
Sensory attributes of seaweed: Effects of fat and cultivation
Författare: Johansson, M., 2021-dec.Handledare: Wendin, K. (Handledare) & Rothenberg, E. (Examinator)
Examensarbete: Masterexamen
Fil