Projekt per år
Organisationsprofil
Fingeravtryck
Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren
Profiler
-
Susanne Bryngelsson
- Fakulteten för naturvetenskap - Adjungerad universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap
- Centre for Food Health and Retail at Kristianstad University (FOHRK)
- Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap
- Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
Person: Forskare
-
Stina-Mina Ehn Börjesson
- Fakulteten för naturvetenskap - Universitetslektor i mikrobiologi
- Centre for Food Health and Retail at Kristianstad University (FOHRK)
- Avdelningen för mat- och måltidsvetenskap
- Food and Meals in Everyday Life (MEAL)
Person: Forskare
-
Användningen av blodmat inom offentliga måltider
Aili, C. (PI) & Olsson, V. (Forskare)
25-09-08 → 26-09-07
Projekt: Forskning
-
GREENGROCER: Maturing food footprint tools, solutions, and uptake to accelerate a rapid EU food transition
Wendin, K. (PI), Olsson, V. (PI) & Jönsson, M. (PI)
25-09-01 → 29-08-31
Projekt: Forskning
-
Utveckling av aktiviteter och utvärdering av förväntad lärandeupplevelse i relation till ett införande av Certificate of International Merits (CIM) vid HKR
Olsson, V. (Projektledare), Hedin, G. (Forskare), Sättlin, S. (Forskare), Thornberg, P. (Forskare), Nilsson, L.-L. (Administratör) & Sjödahl, A.-K. (Administratör)
25-03-24 → 26-03-23
Projekt: Högskolepedagogiska utvecklingsprojekt
-
ACCEPTANCE OF INSECT-BASED FOODS AMONG YOUNG SOUTH AFRICANS
Hansell, M., Melker, M., Olsson, V., Wendin, K., Adebo, O. A. & Dlamini, N., 2025, s. 72-73. 115 s.Forskningsoutput: Konferensbidrag › Sammanfattning (abstract) › Peer review
Fil -
A Question of Choice: Trend-Sensitive Swedish Consumer Attitudes Toward Plant-Based Meat Analogues
Forsberg, S., Olsson, V., Johansson, M. & Wendin, K., 2025-sep.-19, I: Gastronomy. 3, 3, s. 1-19 19 s., 16.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Peer review
Öppen tillgångFil10 Nedladdningar (Pure) -
Associations between the EAT-Lancet planetary health diet and incident dementia
Samuelsson, J., Glans, I., Stubbendorff, A., Ericson, U., Palmqvist, S., Hansson, O. & Sonestedt, E., 2025-apr.-12, I: The journal of prevention of Alzheimer's disease.. 12, 6, s. 100166 1 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Peer review
Öppen tillgångFil3 Citeringar (Scopus)2 Nedladdningar (Pure)
Aktiviteter
-
CO-laboration Food Habits
Wendin, K. (Talare), Johansson, M. (Talare) & Fortunel, F. (Talare)
2025-okt.-21 → 2025-okt.-23Aktivitet: Föredrag eller presentation › Inbjuden talare
-
Jorden runt med schyssta bönor
Gunnarsson, A. (Organisatör), Olsson, V. (Organisatör), Argento, D. (Organisatör) & Waked, R. (Organisatör)
2025-sep.-15Aktivitet: Deltagit i eller arrangerat evenemang › Arrangerat workshop/ seminarium/ kurs
-
Hur gillar vi vår sill?
Johansson, M. (Talare), Olsson, V. (Talare), Gauffin, M. (Talare) & von Schéele Ekström , S. (Talare)
2025-sep.-13Aktivitet: Föredrag eller presentation › Föreläsning/ debatt/ seminarium för allmänheten
Tidningsurklipp
-
Hur kan vi skapa mat som räddar planeten och är god?
25-06-09
1 Mediabidrag
Press/media: Press/Media › Tidning
-
Intervjuad till artikel "Ny studie: Ämnena kan skydda mot 19 olika cancerformer" på Aftonbladet
24-11-13
1 Mediabidrag
Press/media: Press/Media › Tidning
-
Expertutlåtande kring en forskningsstudie om sockerkonsumtion. Vetenskapsnyheterna P1.
24-11-01
1 Mediabidrag
Press/media: Press/Media › Radio
Examensarbeten/Uppsatser
-
Food Allergy in Hospital from the Patient Perspective: taking a Mixed Methods approach to understand Foodservice Management
Neff, M. (Författare), Rothenberg, E. (Handledare) & Wendin, K. (Examinator), 2019-feb.-04Examensarbete: Masterexamen
Fil -
Påverkar konsumenters kunskapsgrad acceptansen av en ny livsmedelsteknik?: En studie med fokus på högtrycksbehandlad skivad skinka
Gauffin, M. (Författare) & Strömgren, A. (Författare), Olsson, V. (Handledare), Ekstrand, B. (Handledare) & Wendin, K. (Examinator), 2024-juniExamensarbete: Kandidatexamen
Fil -
Sensory attributes of seaweed: Effects of fat and cultivation
Johansson, M. (Författare), Wendin, K. (Handledare) & Rothenberg, E. (Examinator), 2021-dec.Examensarbete: Masterexamen
Fil