Foto av Annika Fjelkner Pihl

Annika Fjelkner Pihl

Universitetslektor

  Beräknat baserat på antal publikationer som lagrats i Pure och citeringar från Scopus
  20132024

  Forskningsoutput per år

  Personlig profil

  Forskning

  Mitt forskningsfokus är studenters lärande och faktorer som påverkar studieframgång. Främst har jag intersserat mig för studenters studiesociala relationer och studenters sk. multiplexa nätverk. 

  2015 disputerade jag med avhandling med titel Building study- related relationships: how student relationships and readiness affect academic outcome in higher education. 

  Pågående forskning handlar om högskolelärares relationskompetens men också hur lärare kan arbeta i för att främja studiesocial relationer i klassrummet. 2023 beviljades jag och Dr. Linda Plantin Ewe externa medel från UHR för utvecklandet av en nationell högskolepedagogisk kurs i relationell pedagogik. Kursen ges som pilot på HKR VT2024 för att sedan ges nationellt HT2024.

  Undervisning

  Jag undervisar i kurser i affärsengelska och ledarskap på ekonomprogrammet på Högskolan Kristianstad, men också i akademiskt skrivande i olika kurser på programmet. Vidare är jag engagerad som pedagogisk utvecklare och undervisar på högskolepedagogiska kurser. 

  Utbildning / akademisk kvalifikation

  Fil. Dr., Building study-related relationships: How student relationships and readiness affect academic outcome in higher education, Center for Engineering Edcuation, LTH/LU

  Tilldelningsdatum: 2022-dec.-15

  Fingeravtryck

  Fördjupa i forskningsämnen där Annika Fjelkner Pihl är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

  Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren

  Aktuellt externt samarbete. Visa detaljer genom att klicka på punkterna eller