Foto av Calle Rosengren

Calle Rosengren

Fil.dr, docent

  Beräknat baserat på antal publikationer som lagrats i Pure och citeringar från Scopus
  20072024

  Forskningsoutput per år

  Personlig profil

  Forskning

  Min forskning handlar om hur digitalseringen påverkar vårt arbetsliv och arbetsförhållanden. Framförallt med fokus på den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Inom ramen för detta område har jag studerat skilda fenomen såsom distansarbete, gig-arbete, integritet och övervakning samt nya hybrida kontorslösningar.

  I dagsläget är jag aktiv i två forskningsprojekt finansierade av AFA-försäkring och som genomförs i sammarbete med forskare vid KI och Karlstads universitet.

  Projektet Covid-19s effekter på arbetsmiljön i digitalt medierat distansarbete fokuserar på distansarbete före, under och även efter pandemin med syftet att förstå vad som händer med arbetsmiljö, organisering, ledning och välbefinnande när arbetet flyttar hem. 

  Projektet Robot som kollega - hjälp eller jippi? undersöker hur arbetsmiljön påverkas när anställda får en robot som kollega.

   

  Fingeravtryck

  Fördjupa i forskningsämnen där Calle Rosengren är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

  Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren

  Aktuellt externt samarbete. Visa detaljer genom att klicka på punkterna eller