Projekt per år
Personlig profil
Forskning
Forskningsmässigt är mitt intresse främst inom konsument- och handelsområde kopplat till dagligvaror och miljöfrågor. För närvarande deltar jag i projektet Hållbara och Hälsosamma Matvanor tillsammans med kollegor inom HKR.
Under senare år har jag även blivit involverad i ett projekt som rör utbildningskvalitet (ett projekt som avser redovisningsutbildningen och ett annat som rör individuell bedömning av grupparbete).
Undervisning
Jag undervisar och handleder på Ekonomprogrammet, framför allt inom inriktningen Internationell marknadsföring (IM) samt Redovisning och Revision (RR). Jag är också kursansvarig för examensarbeteskurserna inom programmet.
Expertis relaterad till FN:s globala mål för hållbar utveckling (SDG:er)
2015 godkände FN:s medlemsstater 17 globala mål för en hållbar utveckling (SDG:er), för att utrota fattigdomen, skydda planeten och garantera framgång för alla. Denna personens arbete bidrar till följande SDG(:er):
Fingeravtryck
- 1 Liknande profiler
Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren
-
-
Från ord till handling - handeln roll i utvecklingen av hållbara och hälsosamma matvanor
Nyberg, M. (Forskare), Hultman, J. (Projektledare), Tjärnemo, H. (Forskare), Welinder, A. (Forskare) & Fuentes, C. (Forskare)
23-09-01 → 25-08-31
Projekt: Forskning
-
Hur lyfter och tydliggör vi vikten av generiska färdigheter och förmågor för studenten?
Tjärnemo, H. (Forskare) & Bengtsson, M. (PI)
Projekt: Högskolepedagogiska utvecklingsprojekt
-
Swedish food retailers promoting climate smarter food choices: trapped between visions and reality?
Tjärnemo, H. & Södahl, L., 2015, I: Journal of Retailing and Consumer Services. 24, s. 130-139 9 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Peer review
57 Citeringar (Scopus) -
Images of the accounting profession and its development: gender, contextual domains and role
Umans, T., Broberg, P., Emsfors, J., Källström, L. & Tjärnemo, H., 2019.Forskningsoutput: Konferensbidrag › Muntlig presentation › Peer review
-
Butikens matmiljö: nyckel till hållbara och hälsosamma matvanor?
Tjärnemo, H., 2025-apr., FOHRK - från idé till profilområde. Hultman, J. (red.). Kristianstad: Kristianstad University Press, s. 39-49 11 s. (Food, Health and Retail; nr. 1).Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport › Kapitel i bok
Öppen tillgångFil1 Nedladdningar (Pure) -
Vägen mot vägledning för användning av generativa AI-verktyg i examensarbetet
Tjärnemo, H., 2025, I: Högskolepedagogisk debatt. 2025, 1Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel
Öppen tillgångFil32 Nedladdningar (Pure) -
The accounting education triangle and its implications for future research
Bengtsson, M. & Tjärnemo, H., 2023-dec.-30, (Förbereds).Forskningsoutput: Arbetsdokument › Förtryck
Aktiviteter
-
I am ready! am I? The assessment of work readiness of accounting graduates: Evidence from Sweden.
Tjärnemo, H. (Talare) & Bengtsson, M. (Talare)
2024-dec.-05 → 2024-dec.-06Aktivitet: Föredrag eller presentation › Presentation
-
The assessment gap of work readiness between accounting graduates and employees
Tjärnemo, H. (Talare)
2024-nov.-15Aktivitet: Föredrag eller presentation › Presentation
-
FEKIS 2023 Handelshögskolan Stockholm
Tjärnemo, H. (Deltagare) & Bengtsson, M. (Deltagare)
2023-okt.-11 → 2023-okt.-12Aktivitet: Deltagit i eller arrangerat evenemang › Arrangerat workshop/ seminarium/ kurs
-
Quantifying internal and external influences on Swedish farmers' strategic choices and performance outcomes - Author: Jozefine Nybom
Tjärnemo, H. (Extern granskare)
2023-juni-13Aktivitet: Examination och handledning › Betygsnämnd
-
FEKIS – Föreningen Företagsekonomi i Sverige (Extern organisation)
Tjärnemo, H. (Medlem)
2023Aktivitet: Medlemskap › Medlemskap i nätverk