Projekt per år
Personlig profil
Forskning
Forskningsmässigt är mitt intresse främst inom konsument- och handelsområde kopplat till dagligvaror och miljöfrågor. För närvarande deltar jag i projektet Hållbara och Hälsosamma Matvanor tillsammans med kollegor inom HKR.
Under senare år har jag även blivit involverad i ett projekt som rör utbildningskvalitet (ett projekt som avser redovisningsutbildningen och ett annat som rör individuell bedömning av grupparbete).
Undervisning
Jag undervisar och handleder på Ekonomprogrammet, framför allt inom inriktningen Internationell marknadsföring (IM) samt Redovisning och Revision (RR). Jag är också kursansvarig för examensarbeteskurserna inom programmet.
Expertis relaterad till FN:s globala mål för hållbar utveckling (SDG:er)
2015 godkände FN:s medlemsstater 17 globala mål för en hållbar utveckling (SDG:er), för att utrota fattigdomen, skydda planeten och garantera framgång för alla. Denna personens arbete bidrar till följande SDG(:er):
Fingeravtryck
- 1 Liknande profiler
Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren
Projekt
- 2 Aktiv
-
-
Från ord till handling - handeln roll i utvecklingen av hållbara och hälsosamma matvanor
Nyberg, M. (Forskare), Hultman, J. (Projektledare), Tjärnemo, H. (Forskare), Welinder, A. (Forskare) & Fuentes, C. (Forskare)
23-09-01 → 25-08-31
Projekt: Forskning
-
Swedish food retailers promoting climate smarter food choices: trapped between visions and reality?
Tjärnemo, H. & Södahl, L., 2015, I: Journal of Retailing and Consumer Services. 24, s. 130-139 9 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Peer review
55 Citeringar (Scopus) -
Images of the accounting profession and its development: gender, contextual domains and role
Umans, T., Broberg, P., Emsfors, J., Källström, L. & Tjärnemo, H., 2019.Forskningsoutput: Konferensbidrag › Muntlig presentation › Peer review
-
The accounting education triangle and its implications for future research
Bengtsson, M. & Tjärnemo, H., 2023-dec.-30, (Förbereds).Forskningsoutput: Arbetsdokument › Förtryck
-
Att bedöma individuella insatser vid examensarbete i grupp: ett diskussionsunderlag
Lidén, A. & Tjärnemo, H., 2022-okt.-05, Högskolepedagogisk debatt, 2022, 2, s. 47-64 18 s.Forskningsoutput: Bidrag till specialistpublikation › Artikel
Öppen tillgångFil197 Nedladdningar (Pure) -
Communicating GHG mitigating food consumption in-store an observational study of food retailers in five European countries
Ekelund, L., Hunter, E., Spendrup, S. & Tjärnemo, H., 2014-sep.-30, I: British Food Journal. 116, 10, s. 1618-1635 18 s.Forskningsoutput: Tidskriftsbidrag › Artikel › Peer review
10 Citeringar (Scopus)
Aktiviteter
-
FEKIS 2023 Handelshögskolan Stockholm
Tjärnemo, H. (Deltagare) & Bengtsson, M. (Deltagare)
2023-okt.-11 → 2023-okt.-12Aktivitet: Deltagit i eller arrangerat evenemang › Arrangerat workshop/ seminarium/ kurs
-
Quantifying internal and external influences on Swedish farmers' strategic choices and performance outcomes - Author: Jozefine Nybom
Tjärnemo, H. (Extern granskare)
2023-juni-13Aktivitet: Examination och handledning › Betygsnämnd
-
FEKIS – Föreningen Företagsekonomi i Sverige (Extern organisation)
Tjärnemo, H. (Medlem)
2023Aktivitet: Medlemskap › Medlemskap i nätverk
-
Kind of turquoise: Effects of seafood eco-certification and sustainable consumption - Author: Malin Jonell
Tjärnemo, H. (Extern granskare)
2016-okt.-07Aktivitet: Examination och handledning › Betygsnämnd
-
Climate mitigating information to consumers by food retailers
Tjärnemo, H. (Biträdande handledare)
2016Aktivitet: Examination och handledning › Handledning av doktorander