Inget foto av Joachim Liedtke

Joachim Liedtke

  1995 …2023

  Forskningsoutput per år

  Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

  Personlig profil

  Forskning

  Jag är född och uppvuxen i Bremen i norra Tyskland. Efter att ha studerat informationsteknologi (Civ.ing. IT),jobbade jag som programvaruingenjör på Siemens AG.  

  Jag studerade sedan tyska och tog doktorsexamen i lingvistik. Efter flera år av undervisning och forskning vid Universität Bremen och Carl-von-Ossietzky-Universität Oldenburg fortsatte jag arbeta i Sverige. Sedan 1998 är jag fastanställd vid Högskolan Kristianstad. 

  Under perioden augusti 2004 till februari 2005 gästforskade och arbetade jag ett halvår vid St. Olaf College i Northfield, Minnesota, USA. Denna vistelse möjliggjordes av ett Excellence in Teaching-stipendium från Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT).Från augusti 2006 till december 2007 undervisade jag tre terminer som gästföreläsare vid Handelshøjskolen i København (Copenhagen BusinessSchool / CBS). 

  November 2011 undervisade jag som gästlärare vid California Lutheran University, CA, USA och September 2012 besökte jag HKR:s partner Aarhus universitet i Danmark för att hålla gästföreläsningar och föredrag.