Inget foto av Joakim Thelander
Beräknat baserat på antal publikationer som lagrats i Pure och citeringar från Scopus
20012023

Forskningsoutput per år

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Mina forskningsintressen är breda och varierade, och jag har studerat bland annat ekonomisk brottslighet och korruption, massmediers brottsrapportering och dokumentering inom socialtjänst och sjukvård. Jag är utbildad journalist och har skrivit ett stort antal populärvetenskapliga artiklar för tidskrifterna Allt om Historia och Populär Historia, om skiftande ämnen som gangsterkungen Al Capone, Titanic-katastrofen, berömda historiska brottsfall och den svenska mentalvårdens historia.

Bland min nuvarande forskning kan nämnas en studie om mötens betydelse inom svensk offentlig sektor (tillsammans med professor Malin Åkerström vid Lunds universitet) samt en undersökning om mutor och korruption, baserad på tidigare inhämtat empiriskt material (tillsammans med Malin Åkerström). Jag har på senare tid även skrivit om distanspedagogik med fokus på användandet av kamratresponser. I min roll som lärare deltar jag i det svenska nätverket för undervisning i ämnet kriminologi (University Network of Criminology in Sweden, UNCS).

Undervisning

Jag är doktor i sociologi och arbetar som lektor i kriminologi vid Högskolan Kristianstad. Jag är också ämnesföreträdare för sociologi och kriminologi och undervisar i båda dessa ämnen vid högskolan.

Expertis relaterad till FN:s globala mål för hållbar utveckling (SDG:er)

2015 godkände FN:s medlemsstater 17 globala mål för en hållbar utveckling (SDG:er), för att utrota fattigdomen, skydda planeten och garantera framgång för alla. Denna personens arbete bidrar till följande SDG(:er):

  • SDG 3 – God hälsa och välbefinnande
  • SDG 16 – Fredliga och inkluderande samhällen

Fingeravtryck

Fördjupa i forskningsämnen där Joakim Thelander är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren

Aktuellt externt samarbete. Visa detaljer genom att klicka på punkterna eller