Beräknat baserat på antal publikationer som lagrats i Pure och citeringar från Scopus
20132022

Forskningsoutput per år

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Min avhandling handlade om hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande interventioner för äldre (80+) personer. Mitt forskningsintresse handlar om hälsofrämjande insatser från vaggan till graven.

Undervisning

Jag arbetar som universitetslektor inom sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning distriktssköterska. Jag är koordinator för högskolans hälsomottagning. Jag är legitimerad sjuksköterska sedan 2001 (HKR) distriktssköterska sedan 2007 (Lunds Universitet) och disputerade 2014 vid Sahlgrenska akademin. 

Jag har undervisat och varit inriktningsansvarig för Distriktssköterskeutbildningen vid Lunds universitet (2014-2019). Innan dess har jag arbetat på medicinsk akutvårdsavdelning (MAVA) i Lund, hjärtintensiven (HIA) i Lund, som distriktssköterska i Höörs kommuns hemsjukvård samt på vårdcentral både på distriktssköterskemottagning och på BVC. Jag har även arbetat som volontärarbetande sjuksköterska på vårdcentral i Calcutta, Indien.

 

Expertis relaterad till FN:s globala mål för hållbar utveckling (SDG:er)

2015 godkände FN:s medlemsstater 17 globala mål för en hållbar utveckling (SDG:er), för att utrota fattigdomen, skydda planeten och garantera framgång för alla. Denna personens arbete bidrar till följande SDG(:er):

  • SDG 3 – God hälsa och välbefinnande

Fingeravtryck

Fördjupa i forskningsämnen där Lina Behm är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Nätverk

Aktuellt externt samarbete. Visa detaljer genom att klicka på punkterna eller