Foto av Martin Wetterstrand

Martin Wetterstrand

Docent i informatik, Tekn Dr arbetsvetenskap med inriktning mot IT

  Beräknat baserat på antal publikationer som lagrats i Pure och citeringar från Scopus
  20002022

  Forskningsoutput per år

  Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

  Personlig profil

  Forskning

  Mitt forskningsfokus kan beskrivas som att det ligger i skärningspunkten mellan datorstött samarbete (computer supported cooperative work) och brukardeltagande i design (participatory design). Mer specifikt handlar det om gemensamma skapande med nya medieformat. 

  Innan jag började arbeta på Högskolan Kristianstad var jag ute i IT-industrin som IT-designer. Sociala medier, började under denna tid bli populära, det vill säga teknik som är byggd för att många ska vara informationsskapare exempelvis youtube.com och Wikipedia.com, intresserar mig av flera anledningar. De sociala medierna förändrar användningen av IT. En liknelse kan vara att "webben" har gått från att vara en megafon för de stora till att ha blivit en tratt som tillåter en betydligt större grupp att ta plats. Detta i kombination med den snabba utvecklingen av så kallade Smartphones, som gör webbens tjänster tillgängliga mobilt, skapar ett spännande område att utforska, och jag gör det helst genom experiment. 

  Några projekt som jag är inblandad i: 

  • Düsseldorf ett pilotprojekt (genomförs 2010) om VFU och interaktiv 3D i samarbete med med.fak Lunds universitet. 
  • en ansökan om EU-medel "E-deltagande i stadsutveckling" i samarbete med M2C, IIA Hochschule Bremen, BxmC Brooklyn Experimental Media Center at Polytechnic Institute of New York University, Bilkent University, Siemens AG IT Solutions and Services och Fachhochschule. 

  Expertis relaterad till FN:s globala mål för hållbar utveckling (SDG:er)

  2015 godkände FN:s medlemsstater 17 globala mål för en hållbar utveckling (SDG:er), för att utrota fattigdomen, skydda planeten och garantera framgång för alla. Denna personens arbete bidrar till följande SDG(:er):

  • SDG 2 – Ingen hunger

  Nationell ämneskategori

  • Interaktionsteknik (21103)
  • Design (60406)

  Fingeravtryck

  Fördjupa i forskningsämnen där Martin Wetterstrand är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

  Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren

  Aktuellt externt samarbete. Visa detaljer genom att klicka på punkterna eller