Inget foto av Pär Söderquist
Beräknat baserat på antal publikationer som lagrats i Pure och citeringar från Scopus
20112022

Forskningsoutput per år

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Jag är allmänt naturintresserad med en förkärlek till fåglar. På fritiden är jag gärna ute och skådar och ringmärker svarthakade buskskvättor eller hornugglor. Ett nyfunnet intresse är även fjärilar.

Min forskning ägnar jag mest åt andfåglar. I Sverige och runt om i Europa föds det upp och sätts ut miljontals ällingar varje år i jaktsyfte. Under min tid som doktorand 2010-2015 studerade jag hur dessa utsättningar påverkade den vilda gräsandspopulationen. Uppfödda änder skiljer sig från vilda beträffande beteende, morfologi och genetik.

Under min nuvarande post-doc så fortsätter jag att studera effekter av utsatta änder. Bland annat studerar vi hur utsättningar påverkar biologisk mångfald i de våtmarker där de sätts ut. Förutom att inventera våtmarkerna på fåglar och groddjur kommer vi även att analysera vattenkemin i våtmarkerna.

Undervisning

En del av min tjänst på Högskolan Kristianstad går även åt till undervisning, bland annat på biologprogrammet och lärarutbildningen inom ekologi, statistik och ornitologi. Jag handleder även examensarbeten inom främst biologiområdet.

Expertis relaterad till FN:s globala mål för hållbar utveckling (SDG:er)

2015 godkände FN:s medlemsstater 17 globala mål för en hållbar utveckling (SDG:er), för att utrota fattigdomen, skydda planeten och garantera framgång för alla. Denna personens arbete bidrar till följande SDG(:er):

  • SDG 13 – Bekämpa klimatförändringarna

Fingeravtryck

Fördjupa i forskningsämnen där Pär Söderquist är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Nätverk

Aktuellt externt samarbete. Visa detaljer genom att klicka på punkterna eller