Inget foto av Pär Söderquist

Pär Söderquist

PhD

  Beräknat baserat på antal publikationer som lagrats i Pure och citeringar från Scopus
  20112023

  Forskningsoutput per år

  Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

  Personlig profil

  Forskning

  Jag är allmänt naturintresserad med stor fascination för biologisk mångfald. På fritiden är jag gärna ute och skådar fågel och ringmärker hornugglor, fångar fjärilar eller letar efter nya svampar.

  Min forskning ägnar jag mest åt andfåglar. I Sverige och runt om i Europa föds det upp och sätts ut miljontals ällingar varje år i jaktsyfte. Under min tid som doktorand 2010-2015 studerade jag hur dessa utsättningar påverkade den vilda gräsandspopulationen. Uppfödda änder skiljer sig från vilda beträffande beteende, morfologi och genetik. Under min post-doc fortsätta jag att studera effekter av utsatta änder. Bland annat hur utsättningar påverkar biologisk mångfald i de våtmarker där de sätts ut. Förutom att inventera våtmarkerna på fåglar och groddjur analyserade vi även vattenkemin i våtmarkerna.

  Undervisning

  Större delen av min tjänst på Högskolan Kristianstad går åt till undervisning, främst inom programmet för landskapsvetenskap, miljöstrategi och lärarutbildningar. Kurserna är mest inriktade på ekologi, artkunskap inom fauna och funga samt statistik. Jag handleder även examensarbeten.

  Expertis relaterad till FN:s globala mål för hållbar utveckling (SDG:er)

  2015 godkände FN:s medlemsstater 17 globala mål för en hållbar utveckling (SDG:er), för att utrota fattigdomen, skydda planeten och garantera framgång för alla. Denna personens arbete bidrar till följande SDG(:er):

  • SDG 13 – Bekämpa klimatförändringarna
  • SDG 15 – Ekosystem och biologiskt mångfald

  Fingeravtryck

  Fördjupa i forskningsämnen där Pär Söderquist är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

  Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren

  Aktuellt externt samarbete. Visa detaljer genom att klicka på punkterna eller