Foto av Sarah Forsberg

Sarah Forsberg

Postdoktor och universitetsadjunkt i mat- och måltidsvetenskap

  Beräknat baserat på antal publikationer som lagrats i Pure och citeringar från Scopus
  20162023

  Forskningsoutput per år

  Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

  Personlig profil

  Forskning

  Jag är i grunden utbildad kock och gastronom. Som gastronom så brinner jag extra för forskning som berör måltider inom offentliga sektorn och inom livsmedelsindustrin. Jag är speciellt intresserad av produktutveckling och sensorik där jag får möjlighet att använda både min teoretiska och praktiska kompetens samt hantverksskicklighet.

  I juni 2022 disputerade jag vid Köpenhamns universitet med avhandlingen Finger foods -a cross-disciplinary study about the development of finger foods for older adults with motoric eating difficulties. Med en magisterexamen i mat- och måltidsvetenskap och en master i hälsovetenskap har jag under min doktorandutbildning inriktat mig på äldre, geriatrik och geriatrisk nutrition. I mitt avhandlingsarbete undersökte jag attityder och uppfattningar till att äta med fingrarna bland äldre personer med motoriska ätsvårigheter samt utvecklade fingermat för att på så sätt öka självständigheten, matintaget och den sociala interaktionen.

  Utöver det har jag arbetat i forskningsprojekt kring konsumenters preferenser gällande insekter, smultron, barnmat med sill som huvudråvara, processoptimering av majonnäs samt sensorisk utvärdering av lammkött och nötkött.

  Just nu arbetar jag i projekten: Framtidens Goda och Hållbara vardagsmat -Innovationer till stöd för svensk förädling av växtbaserade råvaror, Aptitlig Digitalisering och Vin och kaviar.

  Nationell ämneskategori

  • Livsmedelsvetenskap (40103)

  Fingeravtryck

  Fördjupa i forskningsämnen där Sarah Forsberg är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

  Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren

  Aktuellt externt samarbete. Visa detaljer genom att klicka på punkterna eller