BOVETE DEN URGAMLA GRÖDAN MED STOR HÄLSOPOTENTIAL

Galia Zamaratskaia, Karin Gerhardt, Martin Knicky, Karin Wendin

Forskningsoutput: Övriga bidrag

Sammanfattning

Bovete, ett pseudosädesslag, har en rik historia och är känt för sin förmåga att växa under olika förhållanden. Det är en anpassningsbar växt som kräver kort växtsäsong och ställer måttliga krav på odlingsförhållandena. I Sverige har odlingen av bovete ökat, speciellt i södra delarna där den historiskt varit populär. Bovete är inte bara näringsrikt med höga halter av protein, fibrer, vitaminer och mineraler, utan också naturligt glutenfritt, vilket gör det till en utmärkt ingrediens i glutenfria produkter.
OriginalspråkSvenska
Antal sidor2
StatusPublicerad - 2024-maj-20

Publikationsserier

NamnNordisk Mat

Nationell ämneskategori

  • Livsmedelsvetenskap (40103)

Nyckelord

  • Bovete
  • framtidens mat

Citera det här