Geriatrisk nutrition

Gerd Faxén Irving (Redaktör), Brita Karlström (Redaktör), Elisabet Rothenberg (Redaktör), Brita Karlström (Redaktör), Elisabet Rothenberg, Gerd Faxén Irving

  Forskningsoutput: Bok/rapportBok

  Sammanfattning

  Med stigande ålder ökar risken för sjukdom och därmed sjukdomsrelaterad undernäring. Mat- och näringsproblem är därför vanliga bland äldre och strategier för att förbättra nutritionsomhändertagande av dessa kräver kunskap.

  Denna bok har ambitionen att täcka såväl teoretiska som praktiska aspekter på de specifika nutritionsproblem som följer med åldrandet. Den har även ambitionen att ge en medicinsk bakgrund till olika sjukdomar som är vanliga bland äldre, vilket är viktigt för att förstå de sjukdomsspecifika nutritionsbehandlingar och åtgärder som föreslås. I denna nya upplaga har texten uppdaterats i flera kapitel och helt nya delar har tillkommit, bland annat kapitel som tar upp centrala begrepp och kulturella aspekter samt ett utökat avsnitt som behandlar D-vitamin.

  Geriatrisk nutrition är tänkt att vara både lärobok och uppslagsbok som ska kunna användas i undervisning och av dem som arbetar med äldre på olika sätt.
  OriginalspråkSvenska
  UtgivningsortLund
  FörlagStudentlitteratur AB
  Utgåva2
  ISBN (tryckt)9789144099965
  StatusPublicerad - 2016

  Nationell ämneskategori

  • Hälsovetenskap (303)

  Citera det här