@book{f309145d750349ca9774abc3cb8f3f30,
title = "Mat och m{\aa}ltidsteknik f{\"o}r ett h{\"a}lsosamt och oberoende {\aa}ldrande",
abstract = "Att {\"a}ta {\"a}r n{\aa}got som f{\"o}r m{\aa}nga {\"a}r en sj{\"a}lvklar och till stora delar oreflekterad aktivitet. Mat {\"a}r inte s{\"a}llan en k{\"a}lla till gl{\"a}dje och samvaro, till gemenskapoch samh{\"o}righet. F{\"o}r andra {\"a}r {\"a}tandet en daglig kamp, en kamp som inte bara inneb{\"a}r att f{\aa} maten och drycken i munnen, att tugga och sv{\"a}lja, utan som ocks{\aa} inneb{\"a}r en st{\"a}ndig str{\"a}van att f{\"o}rs{\"o}ka upptr{\"a}da p{\aa} ett s{\"a}tt som {\"o}verensst{\"a}mmer med de kulturella och normativa aspekterna kring m{\aa}ltiden. En m{\aa}ltid handlar inte bara om maten p{\aa} tallriken, utan ocks{\aa} om matens sociala,fysiska och tidsm{\"a}ssiga inramning.",
keywords = "mat f{\"o}r {\"a}ldre, {\"a}thj{\"a}lpmedel",
editor = "Karin Wendin and Anna Blucher",
year = "2018",
language = "Svenska",
isbn = "978-91-87973-33-8",
series = "Kristianstad University Press",
publisher = "Kristianstad University Press",
number = "2018:10",
address = "Sverige",
}