Mat och måltidsteknik för ett hälsosamt och oberoende åldrande

Karin Wendin (Redaktör), Anna Blucher (Redaktör)

Forskningsoutput: Bok/rapportAntologi

28 Nedladdningar (Pure)

Sammanfattning

Att äta är något som för många är en självklar och till stora delar oreflekterad aktivitet. Mat är inte sällan en källa till glädje och samvaro, till gemenskapoch samhörighet. För andra är ätandet en daglig kamp, en kamp som inte bara innebär att få maten och drycken i munnen, att tugga och svälja, utan som också innebär en ständig strävan att försöka uppträda på ett sätt som överensstämmer med de kulturella och normativa aspekterna kring måltiden. En måltid handlar inte bara om maten på tallriken, utan också om matens sociala,fysiska och tidsmässiga inramning.

OriginalspråkSvenska
UtgivningsortKristianstad
FörlagKristianstad University Press
Antal sidor74
ISBN (tryckt)978-91-87973-33-8
StatusPublicerad - 2018

Publikationsserier

NamnKristianstad University Press
Nr.2018:10

Nationell ämneskategori

  • Näringslära och dietkunskap (30304)

Nyckelord

  • mat för äldre
  • äthjälpmedel

Citera det här