Sammanfattning

Maten och måltiderna är viktiga delar av våra liv. Det handlar om allt från hälsa och överlevnadtill social samvaro och kulturella aktiviteter. Vid sjukdom eller plötsliga förändringari livet ställs mycket på ända som kan ha en stor inverkan på vårt ätande och därmed på vårhälsa, vilket i sin tur kan leda till undernäring. Neurologiska sjuk domar och åldrande är vanligaorsaker till undernäring. I denna artikel ger professorerna Karin Wendin och AlbertWestergren, båda vid Högskolan Kristianstad, en översiktlig beskrivning av undernäring,vad det innebär att vara drabbad och vad man kan göra för att motverka undernäring.”Både åldrandet i sigoch neurologisk sjukdombidrar till minskadaktivitet och sannoliktminskad aptit.”

OriginalspråkSvenska
Sidor (från-till)28-31
Antal sidor3
TidskriftNeurologi i Sverige
Volym2
Utgåva19
StatusPublicerad - 2019

Nationell ämneskategori

  • Näringslära (30304)

Nyckelord

  • undernäring neurologi

Citera det här