Sammanfattning
Den nya matservicen, matlagning i hemmet, är en insats som riktar sig till en heterogen grupp äldre och som involverar ett stort antal personalgrupper. Vård- och omsorgsförvaltningen i Lunds kommun genomförde under år 2012 en förändring när det gäller matservice. Förändringen inriktades på att upphöra med matdistribution den 31 mars 2012 och införa insatsen matlagning i hemmet den 1 april 2012. Matlagning i hemmet definierades som en enklare form av matlagning med beräknad schablontid på ca 30 minuter. Intentionen med att införa matlagning i hemmet var att skapa en fungerande helhetslösning för brukare med stora vård- och omsorgsbehov, att öka valfriheten, öka kvaliteten på äldres måltider och att använda ekonomiska resurser på ett bättre sätt.
Denna utvärdering är ett sätt att blicka tillbaka och kritiskt granska hur den nya matservicen har fallit ut och mvilka förbättringsmöjligheter som finns, i syfte att erbjuda matservice av hög kvalitet till kommunens invånare.
Originalspråk | Svenska |
---|---|
Utgivningsort | Kristianstad |
Förlag | Kristianstad University Press |
ISBN (tryckt) | 9789198133714 |
Status | Publicerad - 2013 |
Nationell ämneskategori
- Medicin och hälsovetenskap (3)