Abstract
I januari 2020 upptäcks Covid-19 viruset i staden Wuhan i Kina. Viruset sprider sig snabbt och en pandemi bryter ut i världen. En bransch som påverkats av Covid-19 pandemin är restaurangbranschen. En del av restaurangers arbete är att skapa måltidsupplevelser för sina gäster. Ett sätt att beskriva en måltidsupplevelse är genom modellen (FAMM) Five Aspect Meal Model. Syftet med studien är att undersöka restaurangers arbete med att skapa måltidsupplevelser för gästen, med utgångspunkt i de tre kärnaspekterna inom FAMM: rummet, mötet & produkten under Covid-19 pandemin. Studien visar att restaurangerna behövt anpassa och förändra sitt arbete för att leverera en måltidsupplevelse till gästen trots pandemin. Några av dessa förändringar inkluderar; ommöbleringar i restaurangmiljön, det sociala mötet har förändrats och användandet av take-away har ökat. Numera upplevs måltidsupplevelsen i gästens hem istället för på restaurangen.
Tilldelningsdatum | 2021-juni-30 |
---|---|
Originalspråk | Svenska |
Handledare | Maria Nyberg (Handledare) & Karin Höijer (Examinator) |
Utbildningsprogram
- Gastronomiprogrammet
Högskolepoäng
- 15 hp
Nationell ämneskategori
- Annan samhällsvetenskap (509)
Nyckelord
- måltidsupplevelsen
- covid-19
- famm
- pandemi
- restauranger