Abstract
Färdiglagade måltider för specifika målgrupper ställer höga krav på både utseende av maten och förpackningsalternativ så råvaror tillagas så bästa och mest näringsrika vis.
Detta arbete studerar skillnaden i smak och textur mellan två olika konserveringsmetoder av en färdiglagad musselsoppa genom att förpacka i en mikrovågsförpackning och en ångförpackning.
Enkäter för att undersöka skillnad i utseende på soppan gällande musslor med och utan skal genomförs även och där också en jämförelse av kulturell påverkan i våra matval, hur noga man är med hygien när det kommer till mat och deltagarnas generella matintresse för att göra en jämförelse av svenska och franska deltagare.
Syftet är att genomföra en sensorisk optimering av en musselsoppa som utvecklats för äldre konsumenter.
Tilldelningsdatum | 2020-sep.-25 |
---|---|
Originalspråk | Svenska |
Handledare | Viktoria Olsson (Handledare) & Elisabet Rothenberg (Examinator) |
Utbildningsprogram
- Gastronomiprogrammet
Högskolepoäng
- 15 hp
Nationell ämneskategori
- Livsmedelsteknik (21101) [SSIF2011]
Nyckelord
- musslor
- näringsvärde
- sensorik
- konservering
- äldre